Runescape ToP 50 same najlepsze strony i klany Toplisty o RuneScape.Najlepsze stronki!
Forum Klanu Czarnej Maski Strona Główna

Nakarm swoja komorke !!! - Darmowy hosting grafiki

Poprzedni temat «» Następny temat
Życie klanu
Autor Wiadomość
Ashr Neo Ogg 
Przywódca

Wysłany: 22 Styczeń 2009, 15:20   Życie klanu

Gdy stworzyłem klan, chciałem z niego zrobić masówkę i szukałem do niego członków, co zresztą średnio mi poszło. Jednak upadek jednego z klanów i relacje jego byłych członków na temat przyczyn tego zdarzenia uświadomiły mi, co tak naprawdę liczy sie w klanie: mili gracze i przyjemna atmosfera. Dlatego ogłaszam, ze od teraz klan zaczyna żyć. Nie będzie z niego masówki, tylko klan zrzeszający przyjaciół. Ktoś może powiedzieć: to tylko trzy osoby w klanie są, za mało żeby rozpoczynać jego karierę! Ale to nieprawda. Nie liczy sie ilośc graczy, ale ich jakosć i nie chodzi mi tu bynajmniej o cmb lvl, ale o atmosferę przyjaźni.

Z tym wiąże się drugie ogłoszenie. Klan potrzebuje terenów, a wybieranie ich odbędzie się na zasadzie głosowania. Tereny muszą być f2p, bo nie stać nas na memba co miesiąc. Proponowane tereny:
1. Mudskipper Point, okolice i Rimmington.
Plusy:
Szczury - jedzenie
Ryby - jedzenie
Podziemia - ćwiczenie walki
Widoki - ładne miejsca
Ołtarz - prayer pointy
Studnia - woda
Kamieniołomy - oresy
Ogródek - warzywa
Drzewa - woodcutting i firemaking

Minusy:
Mało miejsc do skillowania, takich jak fornace do przetapiania metali

2. Karamja
Plusy:
Wyspa z tylko jednym wejściem
Wino, Rum i Piwo
Ryby
Banany
Pająki i impy - walka
Drzewa
Malownicza okolica

Minusy:
30 gp za płynięcie tam, brak miejsc do skillowania takich jak altar czy piec do wypalania metali, ani nawet kamieniołomów tam nie ma, na dodatek nie ma tam zwierzyny łownej (jedzenia).

3. Lumbridge Swamp i las pająków

Plusy:
Bagna! xd
Szczury
Kamieniołomy
Ryby
Drzewa
Malownicza okolica
Pająki i gobliny do ćwiczenia walki

Minusy:
Dużo gawiedzi - ciężko będzie ochronić swoje granice (granice są tylko dla nas, nikt poza klanem nie może wchodzic na nasze tereny, nikogo tym nie krzywdzimy, bo zajmiemy tylko jeden world pvp, na którym będziemy mogli ich przegnać)

4. Al Kharid

Plusy:
Dwa wejścia - wygoda
Malownicza okolica
Żołnierze do skillowania
Duel Arena
Ryby
Dużo sklepów do róznych skilli
Miejsca do skillowania - np. furnace do przetapiania metali
Bank
Studnia
Kamieniołomy
Zapewne mało się tam osób kręci a więc łatwiej bedzie obronić granice

Minusy:
Abolutny brak zwierzyny łownej!
Absolutny brak drzew!

5. Ice Mountain i okolice

Plusy:
Jest to góra
Malownicza okolica
Bliskość Mind Rune Altar
Bliskość Monastery
Black Knight Fortress - skilling
Dostęp do Dwarven Mine'u
Drzewa
Barbarian Village
Ryby koło Barbarian Village
Stronghold of Security i Stronghold of Player Safety

Minusy:
Brak zwierzyny łownej
Mało miejsca na górze

6. Dwarven Mine

Plusy:
Dużo kamieniołomów
Wieczne Ogniska
Krasoludy i Skorpiony - skilling
Malownicze kopalnie
Sklep górniczy

Minusy:
Brak ryb i zwierzyny łownej
Brak drzew
Brak źródeł wody

7. Cała Wilderness

Plusy:
Minigry
Dużo potworków do skillowania
Szczury
Dużo drzew
Ryby

Minusy:
Baaaardzo duży obszar, a więc dużo biegania
Brak źródeł wody i miejsc do skillowania

Muszę was powiadomić, że tereny klanu to tereny, na których będziemy spędzać większość czasu, ale! wychodzenie poza nie będzie dozwolone, nie będziemy tam cały czas siedzieć i się nudzić.

Teraz przyjrzyjcie się moim opisom danych miejsc, przypatrzcie im się w RS na mapie świata i zadecydujcie, które miejsce nadaje się najlepiej na nasze tereny. Uwaga! Można wybrać tylko jedno miejsce, ale można zmieniać zdanie. Każdy wysyła tylko jeden głos.

P.S. Można proponować inne miejsca ale muszą byc one na f2p. Chcąc zaproponować inne miejsce napiszcie jego nazwę i opiszcie krótko plusy i minusy tego miejsca.
Ostatnio zmieniony przez Ashr Neo Ogg 4 Luty 2009, 14:04, w całości zmieniany 2 razy  

Ashr Neo Ogg 
Przywódca

Wysłany: 28 Styczeń 2009, 15:43   

Posty zniknęły, pewnie były na wygaśnięciu, dlatego musicie zagłosować jeszcze raz i przypominam, żebyście ustawiali czas postu na "Bez limitu" zawsze przy pisaniu.
Ostatnio zmieniony przez Ashr Neo Ogg 28 Styczeń 2009, 15:44, w całości zmieniany 1 raz  

mat26000 
Terminator
mat26000

Wysłany: 29 Styczeń 2009, 20:12   

Ja jestem za Mudskipper Point, okolice i Rimmington.
Te tereny miają prawie wszystkie ważniejsze rzeczy oprócz banku. Bardzo mi się podobają te tereny i były bardzo dobre na treningi i zebrania ;D
Dodał bym do tego Port Sarim. Jest tam pare fajnych sklepów.
Ostatnio zmieniony przez Ashr Neo Ogg 30 Styczeń 2009, 12:19, w całości zmieniany 2 razy  

slawek500
[Usunięty]

Wysłany: 4 Luty 2009, 12:48   

Ashr Neo Ogg napisał/a:
Gdy stworzyłem kaln,
chyba klan

Ashr Neo Ogg napisał/a:
takich jak fornace
furnace

Dobra ale ja jestem za Karamją.Dlaczego?Ponieważ na Karamji mam full rune,harpun,axe i tinderbox,a potem idę na lesser demony.Takim sposobem zyskałem:900 total,62 attack i 79 combat.To jest najlepsze miejsce.Na Karamji jest też gold(Crandor:coal,adamant) więc dobre miejsce!Fishing+cooking+strength(lub inna umiejętność combatowa)+mining.Obecnie mam 54 mininga więc 55 i kopanie coalu lub golda było by przydatne.Więc Karamja!!!

PS.Zrób ankietę!!!!!!

[ Dodano: 11 Luty 2009, 07:32 ]
Ashr Neo Ogg napisał/a:
Krasoludy
krasnoludy
Ostatnio zmieniony przez slawek500 11 Luty 2009, 07:36, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu